HTML

Szatír izélő

Szatirikus mindennapi történések, és gondolatok.

Friss topikok

  • sorica123 (törölt): Nemtom, az az igazság, hogy a "kis tahó ázsiai" semmivel nem volt bunkóbb, mint a többiek, akik na... (2013.09.15. 15:46) Játszótéri rasszizmus
  • manókomment: @fektor7: hehe, hát ezt a disclaimer-dolgot döntsd el te magad :) kisebbet ütne a blog, de keveseb... (2013.04.17. 17:14) Anarchista kiskáté
  • kamaka: Nekünk ide a 9-es szintre cinege de főleg éhes galambok jöttek. Most, hogy kiraktam a Márk madáret... (2013.02.06. 21:34) Téli madáretetés

2013.09.03. 11:25 fektor7

Hülyenagyi, és debilapu

hulyenagyi.jpgRengeteg szabadtéri programot lehet egy kisgyerekkel csinálni, de ha esik az eső, akkor nincs mese, irány a játszóház, ha mozogva akarod lefárasztani a gyereket a délutáni alvás elött. A játszóházban viszont önkéntelen találkozol "furcsa" szülőkkel, vagy kisérőkkel. Ezekből mutatok be párat: 

1. A káromkodós 
Ő az, aki nem annyira képmutató, hogy mások előtt visszafogja magát. Ha a gyereke nem dobja a labdát rendesen, vagy nem élvezi eléggé a 200 Ft/perc díjért a helyet, akkor bizony odamondogat neki: 
-Nem igaz b..., hogy nem tudsz azzal a rollerral menni. Hülye vagy? Egy rakás pénzbe kerül, hogy idegyere, ne egy papírra rajzolj, azt otthon is tudsz! -pedig ha vette volna a fáradtságot, hogy megnézze mit rajzol a gyereke, akkor még akár büszke is lehetett volna. Végül egy death-metal klubnak adtam el ötezer Forintért. 

2. Az örök gyerek
Ő az, aki minden játékot kipróbál a gyerekkel együtt, mondván, hogy meg kell élni a boldogságukat, meg persze vigyázni kell rájuk. A gyereke bemegy a gumiasztalra, akkor ő is bemegy. Ugrálni azért nem mer, mert fél, hogy kiszakad a nyolcvan kilója alatt, de odafekszik az asztal szélére minden eshetőséggel számolva. Az nem zavarja, hogy a súlya miatt a gumiasztal olyan kemény lett, mint egy helikopter-leszállópálya, és kb. annyira szórakoztató is. Ő ott van, és ügyel. 

3. A megörökítős
A megörökítős szülők nagy lehetőségnek élik meg a színes műanyagokat, mint élénk hátteret. Én magam is sokat fotózom, de ha csak tehetem kerülöm a beállított képeket. Ez gyerekeknél nem könnyű műfaj, de jobban megéri kivárni azt a 10 elcsípett pillanatot, mint kreálni 1000 egyformán mosolygósat, ahol csak a háttér cserélődik. Ezek a szülők ész nélkül követik a gyerekeket, néha letaposva a többit. Azért hozzák el a gyereküket játszóházba, hogy megcsinálják az önfeledt játszó gyerekképeket, még ha a gyerek beledöglik is. Könnyű felismerni őket a folyamatos "Mosolyogj ide!", "Csíz!", "Errenézz!" vijjogásukról. A gyerek addig játszhat egy picit önfeledten, amíg megnézik az elkészített képeiket. 

4. A hülyenagyi
Ez egy nagyon kiborítós kategória. Sajnos gyakran találkozni velük. Hülyenagyi vigyáz a gyerekekre, mert közösségbe nem mehetnek. A szüleik meg dolgoznak. Nagyi persze nem tudja kielégíteni a gyerekek játszásigényét, ezért hova viszi őket? A játszóházba. Mert a közösség csak az iskolát jelenti. Ilyenkor van az, hogy a játszóházban iskolaidőben ott van a kis gyerek, a naggyal, meg a nagyival. A játszóház falai visszhangoznak ahogy szinte tüdejüket kiköpve köhög mind a három, de élvezik. Nagyi néha megnézi a homlokukat, hogy ne melegedjenek túl. Akármerre rángatják el onnan a szülők a gyerekeiket, utánuk mennek. Mindig ők a legkedvesebbek. Megfogják a gyerekek kezét, nehogy elessenek. Simogatják a legkisebbeket. Körbekínálják az ételeiket. 

5. A nemtörődöm
Ő az, aki sportot csinál abból, hogy kimutassa, hogy nem érdekli a gyereknevelés, csak a sport. Leáll a terem sarkában dekázni, vagy focizik idegen gyerekekkel. Egész addig nem is figyeli a gyerekét, amíg nem jön rá, hogy indulni kell haza, hogy elérje a meccsközvetítést
Innen átváltok konkrét beszédre, mert tényleg megtörtént: Addigra gyereke már erősen szaglott. Nyilvánvalóan nem tudott megfelelni a napokban elkezdett pelenkáról leszoktatás összes követelményének, mert vászonnadrágja egy álló pisifolt volt kb. térdig. Apuka ránézett: 
-Hát te meg mibe ültél? -gyerek kissé szégyenlősen nézett rá, nem válaszolt. Fogalmam sincs, hogy csak nekem, - aki épp ott álldogáltam - csinálta -e a műsort, vagy tényleg ilyen egyszerű ember volt. Még hosszan folytatta a keresést: -Hova ültél? Valahol kifolyt a víz? Abba ültél bele? Most nézd meg! Csupa víz a nadrágod! Hogyan megyünk így haza? -itt én ott is hagytam a történetet, mert megismertem a legrosszabb szülőt, a 

6. Debilaput
Ő az, aki elviszi a gyerekét játszóházba. Felmegy, befizeti a pénzt, elnézegeti egy órán át a szülőket, apró jegyzeteket csinál róluk egy vicces kis blogbejegyzéshez, és amikor a leghülyébbet megtalálni véli, akkor jön rá, hogy a gyereket lenn hagyta a kocsiban. Persze az egész nem igaz, de egy bejegyzés végén felvállal ilyen hülyeséget is egy csattanó miatt. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szatirizelo.blog.hu/api/trackback/id/tr385493082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása